ORGANIZACJA I PRZECHOWYWANIE KOSMETYKÓW + WYGRAJ KUFEREK!

sobota, 2 listopada 2013
Przechowywanie kosmetyków staje się nie lada wyzwaniem gdy ich ilość przekracza normy przeciętnej kosmetyczki. Ten "problem" dotyczy większości wizażystów. Zestaw niezbędnych kosmetyków i akcesoriów musi być nie tylko dobrze uporządkowany stacjonarnie, ale również nadawać się do wygodnego i zorganizowanego transportowania. Oto moje patenty na przechowywanie kosmetyków. A na końcu artykułu - KONKURS! :)

Gdy zaczynałam interesować się wizażem marzyłam o trzech rzeczach: palecie cieni ze wszystkimi możliwymi kolorami, dużym zestawie pędzli i... kuferku na kosmetyki :). W przypadku dwóch pierwszych rzeczy (które  oczywiście kupiłam) szybko przekonałam się, że ilość nie idzie w parze z jakością - lepiej stopniowo kupować droższe pojedyncze cienie i pędzle, tworząc swój wymarzony zestaw. Rozczarowanie sprawiło, że przystopowałam z pomysłem kupna tradycyjnego kuferka i nie mam go do tej pory. Znalazłam za to alternatywny, wygodny i efektowny sposób na przechowywanie moich kosmetyków.

Kilka wskazówek na początek:

- wyrzucaj lub oddawaj wszystkie kosmetyki, których nie używasz 
- nie zbieraj opakowań po kosmetykach (wyjątek stanowią małe słoiczki i buteleczki przydatne do "odlewek" i "odsypek")
- nie przechowuj resztek kosmetyków jeśli już kupiłaś nowy produkt
- staraj się grupować kosmetyki tematycznie np. "pudry", "eyelinery", "pomadki"
- cienie i szminki możesz przechowywać w dużych paletach, które zajmują mniej miejsca i ułatwiają szybki dostęp do wszystkich kolorów




PRZECHOWYWANIE KOSMETYKÓW W DOMU

Najlepszym sposobem jest zagospodarowanie szafki/komody/toaletki znajdującej się blisko źródła światła (okna lub oświetlonego lustra), tak, by można było zrobić makijaż bez potrzeby przenoszenia kosmetyków. Produkty grupujemy tematycznie, przechowując je w pojemnikach/kosmetyczkach nadających się do transportowania.

Pędzle przechowuję w szklankach (świetnie sprawdzają się niższe - np. te po Nutelli lub przeznaczone do whisky) i plastikowych organizerach na długopisy. W internecie znajdziecie mnóstwo pomysłów na ozdobienie takich pojemników.

W szafce z trzema półkami przechowuję kosmetyki pielęgnacyjne. Organizację ułatwiają mi tanie plastikowe koszyczki i kartonowe pudełka. 
Na półkach znalazły miejsce lakiery do paznokci oraz dwa mniejsze kuferki, w których trzymam rzadko używane kosmetyki. W "sylwestrowym" przechowuję teatralne sztuczne rzęsy, dżety, brokaty, naklejki i wszystko to, co nie znajduje zastosowania w "zwyczajnym" makijażu. W mniejszym kuferku znajdują się miniatury kosmetyków kolorowych, testery i próbki. Obok ustawiłam kosmetyczki z paletkami cieni i pigmentami oraz większe palety. Z drugiej strony stoją książki o makijażu, poniżej - dwie pakowne kosmetyczki, które zabieram ze sobą, gdy robię makijaże poza domem.
W dolnych szufladach trzymam sztuczne rzęsy i kosmetyki, których używam najrzadziej. Na półce stoi pusty kuferek na kosmetyki pielęgnacyjne, który zabieram ze sobą w podróż i duża kosmetyczka.


TRANSPORTOWANIE KOSMETYKÓW


Nie lubię tradycyjnych kuferków - są ciężkie, trudno utrzymać w nich porządek i ciężko doczyścić ich wnętrze. Moim pierwszym "kuferkiem" była płaska, plastikowa walizka z regulowanymi przegródkami. Była lekka i stabilna, ale szybko okazała się zbyt mała. Wraz ze wzrostem ilości kosmetyków zwiększał się ich ciężar, dlatego stwierdziłam, że mój kuferek musi mieć kółka. 
W moim przypadku najlepiej sprawdza się walizeczka z wysuwaną rączką, w której z łatwością mieszczę wszystkie kosmetyki. Niestety ten model nie jest dostępny w sprzedaży - dostałam ją dzięki współpracy z firmą Mary Kay. Przypomina ona jednak zwykłą, usztywnianą walizeczkę podróżną, którą kupicie bez problemu (przykład TU, TU i TU :). 
Oczywiście wnętrze nie jest bezładnie wypełnione kosmetykami - uporządkowane, przechowuję w plastikowych kosmetyczkach, które zwykle stoją na półce. Na dnie znajduje się zwijany kuferek z większością kosmetyków, trzy mniejsze kosmetyczki oraz palety cieni.
Na wierzchu układam saszetkę z pigmentami i etui na pędzle. 
W górnym kuferku mieszczę wszystkie kosmetyki i akcesoria pielęgnacyjne. 
Przyjrzyjmy się bliżej kosmetyczkom, które wkładam do walizki. Moją ulubioną jest zwijany kuferek, z czterema przezroczystymi, odrywanymi saszetkami. Posiada uchwyt, dzięki czemu można go powiesić w dowolnym miejscu.
W przegródkach trzymam: 1. podkłady, 2. pudry, róże i brązery, 3. tusze do rzęs, kredki i 4. eyelinery, pomadki i błyszczyki. Każdą z nich można oderwać i używać niezależnie. Zwinięty kuferek jest bardzo poręczny, lekki i zajmuje niewiele miejsca. Mieści naprawdę wiele kosmetyków i jest porządnie wykonany. Bardzo ułatwia mi pracę - po rozłożeniu mam swobodny dostęp do wszystkich kosmetyków. 
Druga kosmetyczka ma formę segregatora z wyjmowanymi saszetkami. Mieszczę w nim mini-błyszczyki, paletki pomadek, pojedyncze cienie, sztuczne rzęsy i drobne akcesoria jak pęseta czy gąbeczki do makijażu.
W pozostałych kosmetyczkach są małe paletki cieni, pigmenty i eyelinery w słoiczkach, bazy, kamuflaże i korektory. W wolne miejsce wkładam większe palety i kuferek jest zapełniony :).
W ten sposób udało mi się zmieścić wszystkie kosmetyki do walizki i uporządkować je w taki sposób, że zawsze wiem, co gdzie znaleźć:). Większość kosmetyczek jest firmy Mary Kay - są pakowne, solidne i bardzo poręczne. Masę podobnych kosmetyczek znajdziecie na Allegro - warto kupować przezroczyste, by widzieć, co w nich jest.

KONKURS

Z okazji 400 fanów na Fan-Page M.ake-up Ch.arm obiecany konkurs :). A do wygrania...


Zwijany kuferek kosmetyczny Mary Kay - identyczny, jak ten, który opisałam w artykule :)!
Wartość nagrody: 50 zł

Co zrobić żeby wygrać?

Wystarczy:

Być publicznym obserwatorem mojego bloga.
Napisać w komentarzu odpowiedź na pytanie: jak przechowujesz/organizujesz swoje kosmetyki?
Podać adres e-mail.

Przykładowe zgłoszenie:

Obserwuję jako: Ania123
Lubię jako: Ania Nowak
Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w łazience, w szufladzie z przegródkami.
E-mail: ania123@poczta.pl


Chciałabym, żeby ten post stał stał się kopalnią wiedzy na temat przechowywania kosmetyków i mam nadzieję, że Wasze odpowiedzi będą inspirujące :). Wśród zgłoszeń wylosuję jedną odpowiedź.

Konkurs trwa do 16 listopada, wyniki zostaną ogłoszone na blogu w ciągu 3 dni od zakończenia konkursu. Zwycięzca zostanie poinformowany o wygranej również drogą e-mailową.

Powodzenia! :)




75 komentarze:

  1. Właśnie miałam pisać, że zainteresował mnie ten zwijany kuferek:D

    Obserwuję jako: ESM BeBeauty
    Lubię jako: Sabina Bryła
    Odpowiedź: Kosmetyki z reguły przechowuję posegregowane w przegródkach na narzędzia, które spoczywają sobie w szufladach mojej toaletki. Oprócz tego zagospodarowałam pudełka z glossy boxa, bądź w TK Maxxie wynalazłam całkiem fajne koszyczki. Nie upycham ich w kufrze ponieważ wole mieć wszystko pod ręką. Co innego przy wyjeździe aczkolwiek na co dzień leża sobie w wygodnych przegródkach:D
    E-mail: esmbeauty@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. fajny pomysł z tymi pudełkami od glossy, one są bardzo ładne, muszą się świetnie prezentować :) witam pierwszą uczestniczkę i życzę powodzenia!

      Usuń
  2. Obserwuję jako: Daisy
    Lubię jako: Dorota Kowalska
    Odpowiedź: Kosmetyki przechowuję w następujący sposób. Do pielęgnacji twarzy w małym miękkim kuferku, który kiedyś otrzymałam w prezencie za recenzję kremu. Pozostałe po różnych, większych czy mniejszych kosmetyczkach i koszyczkach, część w szufladzie. :)
    Email: dorota61@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Obserwuję jako: Me Lady
    Lubię jako: Emilia Giełwanowska
    Odpowiedź: część moich kosmetyków jest poukładana na toaletce(najbardziej używane), część posortowana tematycznie w szafce z szufladami, a jeszcze inne, których używam bardzo rzadko albo takie, które dopiero czekają na otwarcie mieszkają w kuferku, tak jest dla mnie najwygodniej :)
    E-mail: emiliaa57@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję jako:paradoxa raz
    Lubię jako: Iwona Ben
    Odpowiedź: kosmetyki kolorowe które używam codziennie przechowuje w plastikowym koszyczku w łazience. Natomiast pielęgnację trzymam
    w wiklinowych koszykach o różnych rozmiarach w pokoju
    E-mail: iwonab53@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  5. ‎ Obserwuję jako: Agata Napora
    Lubię jako: Agatka Napora
    Odpowiedź: swoje kosmetyki do pielęgnacji twarzy i włosów przechowuję w łazience posortowane na pułkach, tak abym mogła w szybki sposób przygotować się rano do szkoły. do makijażu (właśnie zgubiłam podkład xD), czego mam niewiele, gdyż dopiero wpadam w szał makijażu, trzymam w pokoju na półce w małym kolorowym pudełeczko, a obok znajduje się lakier do włosów, masło do ciała, antyperspirant, krem BAMBINO, lakiery do paznokci, które są w koszyczku oraz jedwab do włosów. nie mam za wiele miejsca. jak na razie jest tego niewiele, jednak mam nadzieję, że kolekcja szybko się powiększy :)
    Email: gucio1996$@gmail.com

    *miłego dnia życzę ♥

    OdpowiedzUsuń
  6. Obserwuję jako: sweetday66
    Lubię jako: Paulina Mojs.
    Odpowiedź: Swoje kosmetyki przechowuję w kilku miejscach. Kolorówkę i produkty do dziennego makijażu w kuferku w łazience, gdzie się zazwyczaj maluję. Maski, balsamy, które często używam mają swoje miejsce na półeczce w pokoju, a wszystkie swoje zapasy i produkty, których często nie używam w szufladzie regału :)
    E-mail: paulina.mojsiej@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Obserwuję jako: Patrycja Nowak
    Lubię jako: Patrycja Nowak
    Odpowiedź: Kosmetyki które używam znajdują się w łazience, najpotrzebniejsze czyli tonik, płyn micelarny, krem, balsam do ciała, tusz i korektor, leżą na szafce przy lustrze. A reszta leży w takim moim 'schowku' na półeczce. Kosmetyki których nie używam i czekają na swoją kolej leżą w szafce :)
    Email: patrycja.nowak07@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. Obserwuję jako: Caroline Venneri
    Lubię jako: Caroline Venneri
    Odpowiedź: Kosmetyki podzieliłam na te do pielęgnacji, kolorówkę oraz na te do paznokci. Kupiłam 3 kolorowe kosze z materiału i przegrodziłam je plastikowymi koszyczkami. Kolorówka znajduje się w największym, pielęgnacyjne w średnim + część w łazience, a w najmniejszym są lakiery do paznokci i akcesoria. Pędzle trzymam w szklanych wazonach podtrzymywane kamyczkami dekoracyjnymi.
    Email: dorota61@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako: Milena M
    Lubię jako: Milena Mn
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w szafkach w pokoju. Są posegregowane w koszyczkach, pudełkach i różnego typu organizerach.
    E-mail: millena90m@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  10. fajniutkie kuferki i kosmetyczki! pozdrawiam kochana i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Obserwuję jako: Emi Włodarczyk
    Lubię jako: Emanuela Emi Włodarczyk
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w pokoju w trzech osobnych szafkach. Sortowane są w kolejności od kosmetyków do twarzy, ciała i wlosow.
    E-mail: emiwlodarczyk@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  12. Obserwuję jako: Felicity Gold
    Lubię jako: Emilia Wojtkowiak
    Odpowiedź: ponieważ moją przygodę z kosmetykami zaczęłam niedawno, moje zbiory nie są jeszcze bardzo duże :) Przechowuję je wszystkie w szafce koło łóżka. Są tam trzy półki. Kosmetyki i wszystkie akcesoria mam posegregowane tematycznie w...pudełkach po butach :) jak każda kosmetykoholiczka, mam nadzieję, że moje zbiory szybko będą się powiększać :D
    E-mail: emilia1367@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  13. Obserwuję jako: Ewa Walentowicz
    Lubię jako: Ewa Walentowicz
    Odpowiedź: Kosmetyki do pielęgnacji i akcesoria stoją w łazience, ładnie poustawiane na półeczkach. W szafce stoją kremy, maseczki, serum i kosmetyki do demakijażu.. Higieniczne czyli płatki kosmetyczne mam w zamykanym słoiczku. Natomiast kosmetyki do makijażu trzymam w pokoju w koszyczkach z podziałem na twarz, oczy, usta i paznokcie. Na pędzle kupiłam sobie specjalny stojak od E.L.F. z trzema przegródkami: do twarzy, oczu i ust.
    Email: e.walentowicz@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  14. Obserwuję jako: Daria S
    Lubię jako: Daria Schmidt
    Odpowiedź: Swoje kosmetyki przechowuję w zależności od rodzaju. Kosmetyki kolorowe w łazience. Znajdują się w szyfladzie, ułożone do koszyczków. Kosmetyki do włosów znajdują się w mojej sypialni ułożone w średnim kartoniku, które włożone jest na jedną z półek. Kosmetyki do twarzy i takie, które używam na co dzień np. krem do rąk, ułożone są w szufladkach z biedronki (jest bardzo poręczny), które znajdują się na półce. Kosmetyki, które czekają na swoją kolej lub te, które są rzadziej używane, są schowane na zamykanej półce w kartoniku, tuż obok perfum ;)
    E-mail: daruniunias@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Obserwuję jako: Kamila Lyll
    Lubię jako: Świat Lyll
    Odpowiedź: Aż strach sie przyznać ale jeszcze do niedawna wszystko miałam upchane w 2 kosmetyczkach...o zgrozo :/ Ale im więcej mam kosmetyków tym więcej miejsca potrzebują. Kosmetyki kolorowe mam teraz podzielone kategoriami w kosmetyczkach i pudełka po butach ;) A pędzle w plastikowych buteleczkach. Przeznaczyłam na nie szufladę w komodzie obok biurka - toaletki nie posiadam. Pędzle stoją sobie natomiast na komodzie choć wielu ich nie mam - ale i też nie tak mało :D Inne kosmetyki - do włosów i pielęgnacji ciała i twarzy mam schowane w jednej z szafek i w...barku ;) za matowym szkłem xD A te których używam obecnie są po prostu w łaziencem - w wydzielonych dla mnie miejscach :)
    E-mail: lylleill.lys@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  16. Obserwuję jako: olajla a
    Lubię jako: Ola Kubiak
    Odpowiedź: Nie mam możliwości przechowywania kosmetyków wprost do światła dziennego czyli okna. A parapet jest nie był zbyt wygodną opcją dla mnie, ponieważ nie wygodnie wykonywało się przy nim makijaż. Postanowiłam jednak zorganizować swoje kosmetyki na biurku gdzie stoi lampka, która daje dosyć dobre światło. Zakupiłam małe szufladki i ustawiłam je obok siebie na półeczkach, a do nich pochowałam m.in pomadki, błyszczyki, bronzery, róże, pudry, poj. cienie i kilka paletek oraz wszystkie swoje próbki (kremów itp) by mieć wszystko pod ręką :) na biurku stoi również przeźroczysty wazonik z żelowymi kuleczkami a w nim pędzle, tusze oraz kredki/eyelinery :) Pielęgnacja jednak znajduje się w wiklinowym koszyczku w łazience :) a do szklaneczek po świeczkach zapachowych ozdobionych przeze mnie wkładam patyczki kosmetyczne oraz waciki do ewentualnych poprawek ;) Nie mam dużo lakierów, jednak te, które mam przechowuje w małych plastikowych koszyczkach postawionych w szufladzie w biurku :)
    E-mail: ollaaaa@autograf.pl

    OdpowiedzUsuń
  17. ile koooosmetyków :) tylko pozazdrościć tak ładnie poukładanych kosmetyków :>

    OdpowiedzUsuń
  18. Obserwuję jako: Magda R
    Lubię jako: Magda Ros.
    Odpowiedź: kosmetyki do makijażu przechowuje w kuferku, część pozostałych kosmetyków ma swoje miejsce w szafce w łazience a kolejna część na półkach w sypialni :)
    E-mail: madzia_stg@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. obserwuję jako;dorcia39
    lubię jako; dorota zajączkowska
    odpowiedz;swoje kosmetyki do pielęgnacji trzymam w łazience na półce .Reszte preparatów trzymam w szafie ,są na niej kosmetyki w butelkach jak tonik, a kolorowe kosmetyki mam w srebnym kuferku i spirale mam ich troche mam w kosmetyczce.
    e-mail;dorcia39395@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  20. Obserwuję jako: Marta Te
    Lubię jako: Marta Tereba
    Odpowiedź: Wszystkie kosmetyki trzymam w łazience. Podzieliłam je na te do ciała i włosów, które mają swoje miejsce w specjalnych koszyczkach, na te do paznokci, które "mieszkają" w kosmetyczce-kuferku, oraz takie do makijażu, które mieszczą w mniejszej kosmetyczce :)
    E-mail: martate22@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  21. Obserwuję jako: Wioleta Szałkiewicz
    Lubię jako: Wioleta Szałkiewicz
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w każdym dostępnej przestrzeni :D- łazienka, szafka w pokoju, nawet w kuchni znalazłabym coś swojego , ze względu na dużą ilość nie jestem w stanie zmieścić kosmetyków w jednym miejscu Ten wspaniały kuferek na pewno pozwoliły mi mieć wszystko pod ręką
    E-mail: wioollka@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  22. Witam !
    Obserwuje jako : Aleksandra Tomczyk
    Lubię jako : Ola Tomczyk
    Odpowiedź : Moje kosmetyki przechowuje w łazience tylko na jedenj półce i w dwóch małych piórniczkach, poniewż inne miejsca w łazięce są dla kogoś innego przeznaczone np. Dla mamy, taty itd. Wszystko jest poukładane w należytym porządku i na swoim miejscu. W pierwszym piórniku są dwie przegródki w których są kredki, tusz, małe cienie oraz pare moich ulubionych lakierów, natomist w drugim są cienie do oczu. Na półce znajduje się reszta lakierów, perfumy, dezosoranty, szminki, błyszczyki oraz gumki do włosów. Ta torba jest atrakcyjna, bardzo mi się podoba i by napewno mi się przydała.
    Życzę powodzenia :-)
    email: olaolcia08@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  23. Obserwuję jako: Joanna Grams
    Lubię jako: Joanna Grams
    Odpowiedź: Moje kosmetyki przechowuję w kilku miejscach. Kosmetyki do ciała (żele, peelingi, maseczki do twarzy, toniki do twarzy, balsamy do ciała) przechowuję w wiklinowym koszyczku w łazience. Lakiery do paznokci oraz kosmetyki i akcesoria do pielęgnacji dłoni i paznokci przechowuję również w wiklinowym koszyczku, ale w swoim pokoju na półeczce. Kosmetyki, których używam na co dzień, czyli podkłady, puder, tusze do rzęs, perfumy, pomadka do ust, cienie do powiek przechowuję na półce w pokoju obok koszyczka z lakierami do paznokci. W kosmetyczce, którą zawsze mam przy sobie w torebce trzymam krem do rąk, tusz do rzęs, kredkę do oczu, puder oraz pomadkę. Natomiast na moim stoliku nocnym w pokoju leży krem do twarzy, którego używam na noc oraz kręm do rąk, tak abym nie zapomniała ich użyć zaraz przed snem.
    E-mail: joannagrams@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  24. Obserwuję jako:zakochana w kolorkach
    Lubię jako:zakochana w kolorkach
    Odpowiedź:Mam tak dużo kosmetyków,że aż się boje,że któregoś dnia wyniosą mnie one z domu:D
    Żele pod prysznic,peelingi,antyperspiranty,szampony,odżywki i maski przechowuję w łazience na kilku półkach.Układam je ZAWSZE kolorami.Najpierw czarne szampony,potem niebieski aż do białych butelek;)To samo robię z odżywkami i żelami:)
    Lakiery do paznokci trzymam w lodówce i tak samo ułożone są kolorami:) Łatwiej mi wszystko znaleźć.U siebie w pokoju trzymam tylko perfumy,kremy do rąk,mleczka do demakijażu i masełka.Wszystko mam na półce ułożone kategoriami.Nigdy nic mi się nie gubi,zawsze wiem gdzie co jest.W Pudełeczku trzymam kolorówkę i akcesoria do włosów.Błyszczyki wkładam do opakowania po perfumach c-thru;)
    E-mail:goralka18@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  25. Obserwuję jako Rincewind99
    Lubię jako Agnieszka K

    Moje kosmetyki trzymam w paru miejscach. Podręczną kolorówkę w małej kosmetyczce, którą zazwyczaj biorę ze sobą do torebki. Pielęgnację której aktualnie używam - na półkach łazienkowych. Natomiast cała reszta (zapasy + kolorówka której tego dnia nie potrzebuje) mieszka w specjalnej szafce w pokoju oraz w pudełku z Ikei ;))

    mail: rincewind9998@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  26. Obserwuję jako: Patrycja Musiał
    Lubię jako: Patrycja Musiał
    Odpowiedź: Kosmetyki przechwuję w kuferkach i kosmetyczkach podzielonych tematycznie, np lakiery do paznokci, cienie do powiek itp a balsamy, maseczki itp w łazience na półce lub w szufladach :) A i perfumy i kremy do rąk trzymam na półce na biurku w pokoju :)
    E-mail: patrycjamusial1@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  27. Obserwuję jako: Kina - make-up and photography
    Lubię jako: Karolina Piekarska
    Odpowiedź: pędzle i kosmetyki najczęściej wykorzystywane przechowuję w łazience przy oświetlonym lustrze, palety i pozostałe kosmetyki (których nie używam do codziennego makijażu) przechowuję w kuferku i w szufladzie w pokoju :)
    E-mail: k.a.piekarska@gmail.com

    Świetny post, dużo fajnych podpowiedzi dla mnie, początkującej wizażystki :) Dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  28. ___________________________
    Obserwuję jako: Karolina Kompa

    Lubię jako: Karolina Kompa

    Odpowiedź: Kosmetyki, których używam do malowania trzymam w oddzielnej szafce u siebie w pokoju - Palety z cieniami i paleta do ust leży na dolnej półce, a na niej etui z pędzelkami. Na górnej półce leżą sztuczne rzęsy i dwa piórniki, w których mam posegregowane podkłady, rozświetlacze róże i pudry - w jednym, a w drugim rzeczy do oczu i ust, te w pisakach, kredki, szminki. Na tej półce trzymam również piankę do włosów, lakier i szczotkę - w koszyczku <3 Marzy mi się kuferek, żeby nie nosić tego wszystkiego poupychanego, nie mogę często wielu rzeczy od razu znaleźć, na sesje latam z plecakiem, na pierwszy rzut oka wygląda to mało profesjonalnie :(

    E-mail: karolina.kompa@gmail.com
    _____________________________

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ach sorry jako: karolina- obserwuję, sprawdziłam konto google zamiast nicku :D

      Usuń
  29. Obserwuję jako: sylviaaa100
    Lubię jako: Sylvia Bomba
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję zawsze w kosmetyczce i w szufladzie w pokoju.
    E-mail: sylviaaa100@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  30. Obserwuję jako: bernadeta bomba
    Lubię jako: Bernadetta Bomba
    Odpowiedź: Większość kosmetyków przechowuję na pólkach i w koszyczkach w łazience, a kosmetyki do makijażu w moim pokoju na biurku.
    E-mail: bernadetaaa@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  31. Obserwuję jako: Ilona Fortuna
    Lubię jako: Ilona Fortuna
    Odpowiedź: Staram się wykorzystać to co natura dała. wszelkiego rodzaju ozdobne pudełeczka zawsze wykorzystuje na przechowanie większych lub mniejszych rzeczy. Takie pudełeczka już same w sobie są ozdobą. Polecam wykorzystanie szklanych słoików(oczyszczonych) na przechowanie lakierów do paznokci. słoik można przy szyjce ozdobić tasiemką - wygląda pieknie i kolorowo. Puszki metalowe po produktach spożywczych wystarczy oczyścić i pomalować albo również ozdobić tasiemką albo koralikami ...i włożyć pędzle , tusze , kredki do oczu czy błyszczyki.. Tanie ale efektowne wykorzystanie rzeczy które z pewnością wiele z nas wyrzuca :)
    E-mail: ilona.fortuna@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  32. Lubię jako: Karolina Leśniewicz
    Obserwuje jak: Karolina Leśniewicz


    W swoim pokoju do pewnego czasu posiadałam jedna szafe typu komandor, oraz jedna komode w której 3małam blielizne jednak od jakiegos czasu mama "wyrzuciła mnie z łazienki" bo stwierdziała ze sama z niej nie korzystam i byłam zmuszona zakupić kolena komodę z 4 szufladami :1 szuflada..kosmetyki do makijażu...korzystam z teog codziennie takze jest do nich najłatwiejszy dostęp. Pedzle stoja na komodzie w osłonce na doniczke z Ikea. Pięknie sie prezentują.
    2 szuflada: Pielęgnacja twarzy: maseczki, wszelkiego rodzaju kremy.
    3 szuflada: Włosy: suszarka prostownica, szampony...lakiery do włosó
    4 szuflada...Ciało...balsamy, peelengi...samoopalacze..lakiery do paznokci.
    Znając moje zapędy do chomikowania za jakies czas bede znów musisła sie zaopatrzyc w nowa szafe.

    e-mail: karolina191111@op.pl

    Pozdrawiam serdecznie..:)

    OdpowiedzUsuń
  33. Obserwuję jako: mariola mazur
    Lubię jako: mariola mazur
    Odpowiedź: Pielęgnacje podobnie jak Ty przechowuję w szafce. Półki mam również podzielone na strefy.Na kolorówkę przeznaczyłam plastikowe półeczki na kółkach (typowo do łazienek) , łatwo utrzymać na nich czystość, ale są na tyle mało wytrzymałe , że cięzkiej peilęgnacji raczej by nie utrzymały. Dodatkowo konkretne kosmetyki mam pogrupowane w koszyczkach zakupionych w L'eclerc'u i w Auchan. Ich cena była śmieszna, bo kosztowały zaledwie 0,99zł a ułatwiają życie.Pędzle z racji tego, że nadal mam ich znikoma ilość przechowuję w etui.
    E-mail: zmalowanalala@wp.pl
    E-mail: ania123@poczta.pl

    OdpowiedzUsuń
  34. Bardzo fajny i przydatny post! Wszystko ładnie pokazane i opisane. Posiadam etui na pędzle, ale pojemnik też sobie sama zrobiłam po puszce po mleku ;) W Twoich szklankach na pędzle umieściłabym np. dekoracyjne szklane kulki, żeby pędzle były "stabilniejsze" ( wybacz że się wtrącam :( ). Bardzo przydatne wskazówki dotyczące kosmetyków, z kilku skorzystam na pewno ;) Z chęcią wezmę udział w rozdaniu :)

    Obserwuję jako: Alka
    Lubię jako: Ala Sowińska
    Odpowiedź: Kosmetyki kolorowe przechowuję w kufrze, chociaż musiałam z kilku rzeczy zrezygnować, bo się zwyczajnie nie mieszczą. W kufrze mam koszyczki, w których trzymam osobno podkłady, pudry, mniejsze i większe paletki, kredki itp. W ciągu tygodnia jestem w rozjazdach i muszę mieć kufer by spokojnie przewozić kosmetyki. Niestety te do pielęgnacji wrzucam do torby z ubraniami bo to zajmuje najmniej miejsca, dlatego taki kufer jaki można wygrać by mi się przydał :) Staram się zabezpieczać kosmetyki, ale nie raz się to skończyło pobrudzeniem ubrań :( Lakiery do paznokci przechowuję w ozdobionym przez siebie pudełku .... po butach ;)
    E-mail: ala.sowinska27@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  35. Obserwuję jako: madzia22
    Lubię jako: Magdalena Teper
    Odpowiedź: Kosmetyki do malowania twarzy przechowuję w łazience na półeczce przy lustrze, ponieważ tam jest najlepsze światło - na niższej półce w osobnym koszyczku mam poukładane cienie do powiek, w drugim podkłady, bazy i puder transparentny. Natomiast na wyższej półce w plastikowych kubeczkach przechowuję swoje pędzle do makijażu. Koszyczki i kubeczki są w kolorze fuksji, poniewąz uwielbiam odcienie koloru fioletowego. Kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała trzymam w sypialni na półeczce z przegródkami- osobno kremy, balsamy i oliwkę do ciała.

    OdpowiedzUsuń
  36. Obserwuję jako: Justyna K
    Lubię jako: Justyna Ka...
    Odpowiedź: moje kosmetyki przechowuje w srebrnym metalowym pudełku, ma kilka przegródek w których trzymam oddzielnie pudry, róże, tusze i kredki są razem, jakoś udaje mi sie utrzymać tam porządek :) natomiast błyszczyki i pomadki w specjalnym pudełku, jest ono metalowe i ma namalowane szminki na wieczku :)
    mail: sonriente91@gmail.com
    E-mail: ania123@poczta.pl

    OdpowiedzUsuń
  37. Obserwuję jako: madmad
    Lubię jako: Madzia Osz
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w kolorowych pudełkach w których zrobiłam sobie przegródki. Osobno są bazy pod makijaż, podkłady, róże i pudry. W kolejnym posegregowane cienie - kolorystycznie wraz z kredkami i linerami, a w ostatnim pomadki, błyszczyki, konturówki i inne dobrodziejstwa do ust. W plastikowym koszyczku umieściła lakiery do paznokci a pędzelki znajdują się w specjalnej kosmetyczce. W szafce są kremy i płyny do demakijażu oraz inne produkty które rzadko używam.
    E-mail: madmad35opole@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  38. Obserwuję jako: Sylwia
    Lubię jako: Sylwia Kuleta
    Odpowiedź: Moje kosmtyki przechowuje w starej czerwonej kosmetyczce, która już dawno przeżyła lata swojej świetności. Niestety nie mogę znaleźć innej, która by mi odpowiadała. Do tuszy do rzęs mam specjalny "futerał" własnego wykonania, który wisi na lusterku by móc szybciej do nich sięgnąć. : )
    E-mail: skuleta2@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  39. Obserwuję jako: Mrs.Rose
    Lubię jako: Mrs.Rose
    Odpowiedź:Kosmetyki przechowuję w łazience w szafkach i szufladach, a także w różnych wiklinowych koszykach, plastikowych lub szklanych pojemnikach. Kosmetyki duże i te które są potrzebne na co dzień trzymam w szafce pod ręką, a kosmetyki drobne i używane rzadziej jak np. lakiery do paznokci, szminki itp. są poukładane w koszykach na szafce.
    E-mail: mroczka85@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  40. Obserwuję jako: Princessa Egoistka
    Lubię jako: Wioleta R.
    Odpowiedź: Niestety ale ten post dał mi do myślenia, że jestem anty wzorem osoby dobrze przechowującej kosmetyki. Dlaczego? Są one wszędzie. W łazience, na półkach, szufladach, komodach, stoją po prostu stoją bez żadnego zabezpieczenia. Ale jest także dobra strona mam dwie kosmetyczki w których przechowuje najpotrzebniejsze produkty do makijażu :)
    E-mail: wiola606@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  41. Obserwuję jako: Angie
    Lubię jako: Angelika N.
    Odpowiedź: Ja swoje kosmetyki kolorowe trzymałam dotąd w kosmetyczce, jednak w ostatnim czasie moja kolekcja tak bardzo się powiększyła, że nie mam już dla nich miejsca. Dlatego taki kuferek spisałby się u mnie idealnie. Perfumy, lakiery do paznokci, sztuczne rzęsy trzymam w toaletce, natomiast kosmetyki pielęgnacyjne w łazience.
    E-mail: angiesfashion25@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  42. Obserwuję jako: Paulina C.
    Lubie jako: Paulina C.
    Odpowiedź: Swoje kosmetyki przechowuję w kuferkach, lakiery do paznokci mam w dużym kartonowym serduszku, przybory do pedicure trzymam w specjalnym kuferku, kosmetyki do makijażu trzymam również w kuferku który kupiłam sobie sama za pierwsze swoje zarobione pieniążki, kosmetyki do pielęgnacji twarzy trzymam zazwyczaj na wierzchu a ta kosmetyczka bardzo by się przydała, uważam nawet że była by idealna mogłabym świetnie wszystko pochować i powiesić sobie ją w łazience na wieszaczku i mieć wszystko pod ręką, świetna sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  43. Obserwuję jako: Zareklamowana Paula
    Lubię jako: Paula Zareklamowana
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w łazienkowej półce i na komodzie. Dodatkowo mam filcowe przegródki do lakierów i pomadek, które stoją na komodzie.
    E-mail: lovely-paula@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  44. Obserwuję ; Wiktoria Zawadzka
    Lubie jako : Wiktoria Zawadzka
    Odpowiedź : Kosmetyki przechowuje w kosmetyczce w łazience , ponieważ mam ich mało ;]
    E-mail : Wiktoria_Z@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  45. Obserwuję jako: Ali
    Lubię jako: Alicja O
    Odpowiedź: Kosmetyki do makijażu przechowuję w ciemnym kuferku a resztę w wiklinowych koszykach na pułkach, a pozostałe na toaletce.
    E-mail: alicja.olach@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  46. Obserwuję jako: kobietka
    Lubię jako: Dorota Benigier
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w pudełku po butach:-) zatem rozumiesz- ten organizer jest mi po prostu niezbędny:-)
    E-mail: dorota.b.28@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  47. Obserwuję jako: Mariska
    Lubię jako: Anita Sadło
    Odpowiedź: w tym problem, że nijak.. Walają się po całym pokoju :( nie mam warunków, aby każdy posegregowany był osobno. Mój obiecał mi szafeczkę, którą mogłabym podzielić na każdą kategorię kosmetyków, ale póki co - są za drogie. Radzę sobie z koszykiem na zakupy, ale w nim widnieją i gazety, i misie, i inne pierdółki. W związku z tym, zaczynam jeden kosmetyk, potem on przepada.. i kicha ;)
    E-mail: anitasadlo@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  48. Obserwuję jako: Naughty Girl
    Lubię jako: Naughty Girl
    Odpowiedź: kosmetyki trzymam w szufladzie w pokoju (do makijażu), pędzle mam w kubku w pokoju, niektóre kosmetyki do makijażu trzymam w koszyku w łazience. A lakiery do paznokci trzymam w łazience, w pudełku.
    E-mail: naughtygirl0106@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  49. Obserwuję jako: 1989zaczarowana1989

    Lubię jako: angelina obrębska

    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w łazience oraz na toaletce w sypialni

    E-mail: 1989zaczarowana1989@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  50. Obserwuję jako: science maybe
    Lubię jako: Ewelina G.
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję w łazience, w pudełkach po butach i w walizce:)
    E-mail: idealniedoskonalosci@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  51. Obserwuję jako: bognyprogram

    Lubię jako: Bogny Program

    Odpowiedź: Wszystkie kosmetyki kolorowe mam schowane w szafkach nad biurkiem. Nie lubię zagracać nimi łazienki - tam trzymam tylko te pielęgnacyjne. Kolorówkę posegregowałam pod względem ich użytku i włożyłam do odrębnych plastikowych koszyczków. Nie mają wieczka, więc od razu widać co jest w środku. Tusze, cienie, kępki, linery trzymam w koszyczku z kosmetykami do oczu, podkłady, pudry, róże i brązery w tym do twarzy, a szminki, konturówki i błyszczyki w kolejnym - do ust. Dzięki temu mam zawsze porządek. Odrębnie w szufladzie trzymam lakiery, zmywacze i akcesoria do manikiuru - z powodu intensywnego zapachu, który wydzielają, gdy sa zamknięte nie trzymam ich z innymi kosmetykami:) Pędzle posegregowałam również w podobny sposób. Kiedy wypali mi się świczka i zostaje pusta 'szklanka' myję ją, wrzucam orzechy włoskie, fasolę, kasztany i wtykam w nie pędzle. Odrębnie trzymam pędzle do twarzy i oczu (do ust się jeszcze nie dorobiłam:P), a gąbeczki włożyłam do mniejszego szklanego pojemniczka. Rano mam wszystko pod ręką:)

    E-mail: bodzia161@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  52. Wszystkie kosmetyki schowane mam w szafkach, mam poszczególne szafki oddzielnie trzymam kremy, perfumy, tłusze itd. A gdy gdzieś wyjezdzam wrzucam do torby jednakże ostatnio perfuma mi sie wylała.

    OdpowiedzUsuń
  53. Obserwuję jako: Daniela O.
    Lubię jako: Ala O.
    Odpowiedź: Większość moich kosmetyków przechowuję na półkach i szafce w łazience, przyrządy do makijażu na toaletce oraz w kosmetyczkach.
    E-mail: dantefok@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  54. Obserwuję jako: izisshe
    Lubię jako: Z miłości do
    Odpowiedź: Swoje kosmetyki przechowuję w dwóch pomieszczeniach jedną część w pokoju, a drugą część w łazience. Kosmetyki które znajdują się w pokoju zajmują regał. Nie jest on może jakiś pokaźnych rozmiarów ale mi w zupełności wystarczy. Trzymam w nim lakiery do paznokci, kolorówkę oraz przybory do malowania. Te wszystkie drobiazgi trzymam w pudełeczkach i opakowaniach. Jedne są kupne inne zaś zrobione z kartonów po butach ładnie oklejone kolorowym papierem ozdobnym. Rzeczy większe typu peelingi, kremy, balsamy i żele pod prysznic stoją sobie luzem na półeczkach. Kosmetyki znajdujące się w łazience zajmują wiszącą półeczkę (która jest tylko moja) i zrobiona jest z wikliny. Trzymam na niej kosmetyki codziennego użytku, przybory do malowania, dwa ulubione żele pod prysznic, kilka kremów, ulubione perfumy, antyperspirant. Na pralce leży moja kosmetyczka z przyborami do paznokci i innymi cudami które do niej wrzuciłam.
    E-mail: izisshe@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  55. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  56. Obserwuję jako: agnieszkazg
    Lubię jako: Agnieszka Insińska
    Odpowiedź: Niestety mam bardzo małą łazienkę, tak samo jak i pokój, który muszę dzielić z bratem, więc wszystkie kosmetyki, które mam przechowuję w szafce, w kuchni, która znajduje się w rogu kuchni. Na każdej z półek mam inne kosmetyki. Na dolnej półce balsamy do ciała, kremy, mleczko do demakijażu, na środkowej półce kolorówka poukładana w małych pudełeczkach, natomiast na górnej półce - kosmetyki do włosów :)
    E-mail: agoooooosia@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  57. Obserwuję jako: Ewa Witek
    Lubię jako: Ewa Witek
    Odpowiedź: Najczęściej używane kosmetyki i akcesoria do makijażu przechowuję w koszykach w łazience (mam je pod ręką;p), rzadziej używane w kuferku no i nie zapominajmy o tych, które zawsze mam przy sobie w torebce, w kolorowej kosmetyczce;)
    Email: ewa.vitek@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  58. Obserwuję jako: Justyna
    Lubię jako: Justyna B.
    Odpowiedź: Kosmetyki przechowuję tylko i wyłącznie w łazience w szafkach oraz kosmetyczce.
    E-mail: justyna046@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  59. Obserwuje jako : Ania Przybyłek
    Lubię jako : Ania Przybyłek
    Odpowiedź : Kosmetyki przechowuję w naprawdę różnych miejscach :)
    Te, których rzadko używam mam w pudełkach ozdobnych kupionych daaawno w jakiejś sieciówcę (o ile dobrze pamiętam OBI).
    Takie których używam na co dzień mam w łazience w koszyczku kupionym w CASTORAMIE :) (bardzo praktyczne rozwiązanie, szybki dostep do kosmetyków) . najpotrzebniejsze (Takie jak tusz, podkład) mam w zapasie :) I noszę je prawie zawsze ze sobą :) W małej, nie zajmującej wiele miejsca kosmetyczce ;) Mogę ją zabrać wszędzie, do szkoły, na imprezę :)
    Email : aneczkaavon4@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  60. Obserwuję jako: Ewelina Sikorska
    Lubię jako: Ewelina Sikorska
    Odpowiedź: Swoje kosmetyki przechowuję w kuferkach oraz w łazience. Jeden kuferek mieści kosmetyki i przybory do paznokci, drugi do makijażu, zaś kosmetyki do pielęgnacji swoje miejsce znalazły w łazience. Pozdrawiam serdecznie :)
    Email: esikorska93@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  61. Obserwuje jako: Aga G.
    Lubię jako: Agnieszka Górska
    Odpowiedź: Kosmetyki kocham i mam ich naprawdę dużo ;-) Większość z nich przechowuje w swoim pokoju w szafkach, ponieważ to tam najczęściej się maluje. Ostatnio zakupiłam też wysokie krzesło, które ułatwia mi malowanie się przy oknie. Kosmetyki mam pogrupowane: balsamy i kremy znajdują się w szafce blisko łóżka, Pudry i podkłady w oddzielnej kosmetyczce, Posiadam także pełna paleta do makijażu firmy SEPHORA (148 kolorów: 64 cienie do powiek, 48 błyszczyków, eyelinery, kremy rozświetlające, róże itd), Oczywiście każdy z tych podstawowych rodzai kosmetyków staram się też mieć w oddzielnej kosmetyczce (np puder, korektor, róż, tusz, ulubione cienie), którą zabieram ze sobą w czasie wyjścia z domu, . ;) POZDRAWIAM!! :)
    E-mail: aguska1991@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  62. Obserwuję jako: AniaSKF
    Lubię jako: Anna Pitala
    Odpowiedź: Kosmetyki do codziennego makijażu trzymam w małej kosmetyczce pod ręką obok lusterka, lakiery do paznokci w osobnej kosmetyczce w komodzie, a większe kosmetyki typu balsamy i odżywki do włosów w torbie na kosmetyki. Aby wykorzystać wszystkie kosmetyki i nie otwierać kilku z jednego rodzaju na raz zrobiłam LISTĘ KOSMETYKÓW i systematycznie ją uzupełniam jak dojdzie jakiś nowy kosmetyk. Wykorzystuję najpierw najstarsze kosmetyki z początku listy i je odhaczam. Dzięki temu nic się nie marnuje i wszystkie kosmetyki zostają wykorzystane.
    E-mail: 11lip85@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  63. Obserwuję jako : Ewa A.
    Lubię jako: Ewa Adamczyk
    Odpowiedź: Pudełka np. po butach, staram się przyozdabiać, dzięki czemu mam ładne i estetyczne opakowania na kosmetyki, których jak wiadomo - nigdy za wiele :)
    Email: ewaa.92@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  64. Obserwuję jako: kasia kasia
    Lubię jako: Kasia Kaczmarek
    Odpowiedź: Niezbędne kosmetyki do codziennego make up schowane są w jednej szafce łazienkowej a kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała schowane są w szafce łazienkowej z przegródkami natomiast kosmetyki do manikiuru oraz pozostałe kosmetyki które służą do make up wieczornego bądź też na inną okazje schowane są w szafkach pokojowych. W najbliższym czasie jednak będę musiała pomyśleć o zakupie jakiegoś kuferka bo powoli już nie mogę się odnaleźć.
    Email: kasiulekkk23@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  65. Obserwuję jako: Maria Tarczyńska
    Lubię jako: Maria Tarczyńska
    Odpowiedź: kosmetyki przechowuję wszędzie w totalnym bałaganie dlatego bardzo przydałby mi się taki kuferek
    E-mail: tarczynska.m@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  66. Czy muszę polubić Twój FunPage? Nie mam konta na Facebooku. Czy będę od razu odrzucona z rozdania jeśli ten punkt pominę? Nie wiem czy brać udział i robić sobie nadzieję na świetny kuferek jeśli nie będę brana pod uwagę w losowaniu ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystkich obowiązują te same zasady. Założenie konta jest bezpłatne, możesz też poprosić kogoś znajomego o pomoc.

      Usuń
    2. Bezpłatne? To jest raczej oczywiste biorąc pod uwagę, że większość ludzi posiada tam konto ;)) Ale ja nie chcę go mieć. Nie lubię tego "panoszenia" się Facebooka wszędzie gdzie się da ;) Dziękuję za odpowiedź, w takim razie bez sensu żebym brała udział w rozdaniu. Pozdrawiam i gratuluję osobie, która wygra ;)

      Usuń
  67. Obserwuję jako: montagne
    Lubię jako: Lidia Cio
    Odpowiedź: zagracam nimi całą łazienkę i słyszę ciągle od męża, że łazienka to nie drogeria :)
    E-mail: montagne@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  68. Przeżyłem z moją żoną ponad trzydzieści lat choć nieraz wiał mi w oczy wiatr ale myśmy się tym nie przejmowali tylko mocno za rękę trzymali .W czasach PRL-u pudełek ,kosmetyczek do przechowania nie było ale czarno-biało gazetę zawsze się zdobyło .Żona piękne kosze z gazet tworzyła i wielkie serce w nie włożyła .Jako ,że zdrowie mojej żony jest zawsze w cenie do każdego gazetowego koszyka włożyłem jej na USG zaproszeniem .Razem na badanie chodzę z żoną bo wiem ,że kobiece zdrowie liczy się .Dzięki temu odważnie do mammografu kroczy i niechaj Wam do badanie Drogie Kobiety na piękny świat otworzy oczy .

    Lubię jako Andrzej Warchoł



    e-mail wara44@onet.pl
    obserwuje wara44

    OdpowiedzUsuń
  69. Obserwuję jako: dytka
    Lubię jako: Edyta Rejniak
    Odpowiedź: Ja jeszcze nie zajmuję się makijażami profesjonalnymi, ale makijaż jest moją pasją więc zdąrzyłam nazbierać już dużą ilość kosmetyków. Większość rzeczy (cienie, pudry, róże, tusze, kredki i szminki) trzymam w specjalnie kupionej w Ikei hm "szafeczce" z szufladkami, którą sama udekorowałam. http://img542.imageshack.us/img542/1960/xdad.jpg
    Zaczynając od góry: 1. eyelinery, kredki, 2. tusze korektory, 3. podkłady
    4. róże, pudry, bronzery, 5. szminki, błyszczyki
    6. na dole jest długa szufladka z pojedynczymi cieniami i mniejszymi paletkami.
    Mam jeszcze jeden mały kuferek w którym znajdują się lakiery i cienie sypkie/pigmenty.
    Kosmetyki pielęgnacyjne znajdują się w innych dwóch pojemnikach (koszyczkach" zamykanych, które również kupiłam w Ikei.
    To chyba wszystko co mogę powiedzieć.

    E-mail: dysia-poczta2@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  70. Obserwuję jako: r.helt
    Lubię jako: Krystyna H
    Odpowiedź: Kosmetyki przechowuję w szafce z szufladami, gdzie posegregowane są tematycznie. Problem mam gdy potrzebuję je ze sobą zabrac w podróż, bo nie mieszczą się w mojej małej kosmetyczce. Taki składany kuferek to idealne rozwiązanie dla mojej dużej ilości kosmetyków, z którymi się nie rozstaję podczas podróży.
    E-mail: r.helt@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  71. Podoba mi się taka organizacja. U mnie jest trochę niechlujne przechowywanie, ale zamierzam to zmienić, obiecuję!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, zachęcam do zadawania pytań - chętnie doradzę :). Chcesz się umówić na makijaż, warsztaty kosmetyczne lub sesję zdjęciową - zapraszam do zakładki KONTAKT.